slagg

Teraz jest 10 wrz 2010, o 06:10

Strefa czasowa: UTC + 2

[ Posty: 2 ] 

Kosmetyki - długi włos

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kosmetyki - długi włos
PostNapisane: 4 cze 2010, o 08:06 
stażysta
stażysta

Moje diablo - mimo że miastowe, baardzo dużo czasu spędza w polu lub lasach. Uwielbia aportować z wody co czyni tak samo często (czyli niemal na każdy takim wyjściu). Seterzaści i temu podobni wiedzą, co to jest wyjmować z psa... różne rzeczy. Głównie drewno (gałązki, badyle) i dziwne trawy..aach różności się wplątują.
Możecie polecić jakiś szampon, odżywkę, spray - do rozkołtunania sierści ?
Mam bardzo dużą cierpliwość, mogę gmyrać i grzebać, zmęczony pies też nie ma nic przeciwko. Kwestia tego- jak najlepiej zadbać o futro u gordona a'la survival ?:) Wystawy czy nie- dla mnie ważny jest piękny i zadbany włos. Produktów jest bardzo dużo kwestia wyboru...
Co polecacie dla gordona ?
Co jest rewelacyjne wg Was na wystawy?

Pozdrawiam !:)

Tytuł: Re: Kosmetyki - długi włos
PostNapisane: 6 cze 2010, o 13:08 
myśliwy
myśliwy

:) Nasze poszukiwania substancji do "wyjmowania z psa roznych rzeczy" stanely na Out Rage Ring 5,
spray do rozplatywania siersci. A testwalismy tego bardzo wiele. Wystarczy spryskac koltunek, poczekac az wyschnie i pozniej bardzo ladnie sie rozczesuje i wyplatuje patyczki. Sprawdza sie nawet przy wyczesywaniu z psa rzesy wodnej (masakra!), Leon lubuje sie we wlazeniu do rozmaitych zbiornikow z niekoniecznie czysta woda.
Wada, ze nie jest tani, ale ekonomiczny,jedna butelka starcza na dosc dlugo, ślicznie pachnie.
Jesli chodzi o wystawy to mamy male doswiadczenie :) Wydaje sie ze rewelacyjnych produktow jest tyle ile rodzajow gordoniej siersci...
Mam w domu dwa i na kazdym sprawdza sie cos innego.
Jeden wyglada rewelacyjnie i pieknie sie blyszczy po kapieli w miekkiej wodzie jeziorka czy stawu (wystarczy rozczesac i wysuszyc suszarka), przy drugim trzeba sie niezle nameczyc zeby "jakos ta siersc wygladala" i obciazyc wlos. Z odzywek i szamponow najlepiej lubie Khare i Ring 5, ale raczej wciaz jestem na etapie poszukiwan.
Tez jestem ciekawa czego uzywacie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Moderator:

[ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2